Arbokwaliteit in welzijn

Jaarlijks evalueer je als welzijnsorganisatie je risico-inventarisatie arbo en de acties die je hebt genomen. Best een klus. Deze Risicomonitor gaat je veel werk uit handen nemen. Je inventariseert de risico’s voortaan snel en eenvoudig en pakt ze gericht aan.

Risico's inventariseren en aanpakken
De Risicomonitor is bedoeld voor alle organisaties in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (W&MD). Met de monitor inventariseer je eenvoudig per locatie risico's op het gebied van arbeidsomstandigheden. Werk je op organisatieniveau met de Risicomonitor, dan inventariseer je eenmaal de risico’s die voor iedereen in de organisatie gelden. Het bekijken van de ruimten en de praktijk doe je op locatieniveau.

Met een actieplan pak je de risico's gericht aan. Jaarlijks evalueer je welke acties je hebt uitgevoerd en maak je nieuwe plannen. Je voldoet aan alle wettelijke eisen en biedt arbeidsomstandigheden die helemaal van deze tijd zijn.

Peuterspeelzalen doen de risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid voor kinderen ook via de Risicomonitor. Je hebt dus al je inventarisaties op één plek.

En méér
De Risicomonitor biedt nog veel meer. In een enorme kennisbank vind je alle achtergrondinformatie over arbo. Je inventarisaties zijn altijd beschikbaar.

Doel Risicomonitor
FCB en VeiligheidNL bieden je de Risicomonitor aan. Ons doel? Wij willen het managen van arbo, gezondheid en veiligheid voor jou een stuk eenvoudiger maken. Door alle informatie hier op één plek te bundelen.

Trainingen en voorlichting
Heb jij of je organisatie behoefte aan hulp bij het starten met de Risicomonitor? Volg dan één van de voorlichtingsbijeenkomsten. Wij kunnen ook trainingen op jouw locatie verzorgen. Meer informatie

Inloggen

Ik ben mijn gegevens vergeten

Aanmelden

Vraag een account aan bij de Risicomonitor om digitale RI’s uit te kunnen voeren.

Aangeboden door…

Meer over FCB

Voor wie is de Risicomonitor?

De Risicomonitor is bedoeld voor alle organisaties van de branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Lees meer over de werkvormen

Waarom?

Er zijn veel redenen om de Risicomonitor te gebruiken in jouw organisatie. Zo zie je na het invullen van de Risicomonitor precies welke acties in jouw locatie of organisatie te doen staan.  De uitvoering van de acties kun je volgen, deze vind je namelijk terug in de rapportage.

Lees meer over de voordelen