Veilige en gezonde kinderopvang

Gezondheid, veiligheid en kwaliteit. Dat wil je als kinderopvangorganisatie bieden. Aan medewerkers én kinderen. Maar hoe zorg je dat werknemers, kinderen en hun ouders kunnen vertrouwen op een veilige en gezonde werkomgeving? Dat kan met de Risicomonitor.

Erkend en branchespecifiek
De Risicomonitor is een erkend en branchespecifiek online instrument waarmee je de RI's (risico-inventarisaties) Arbo, Veiligheid en Gezondheid kunt uitvoeren. Je inventariseert door eenmalig overzichtelijke lijsten in te vullen; stelt vervolgens actieplannen op; registreert ongevallen en genereert rapportages. Helder en eenvoudig! En je voldoet aan de wettelijke eisen.

En méér
De Risicomonitor biedt nog veel meer. In een enorme kennisbank vind je alle achtergrondinformatie over Arbo. Je registreert (bijna-)ongevallen. En je inventarisaties zijn altijd beschikbaar, ook met je mobiele telefoon.

Wat kost het?
De Risicomonitor is gratis te gebruiken voor de RI Arbo. Voor de RI Veiligheid en de RI Gezondheid geldt een jaarlijkse financiële bijdrage van €100,- ex BTW per organisatie en een variabel bedrag voor het aantal locaties.

Filmpje met uitleg
Snel een goede indruk krijgen van de Risicomonitor? Bekijk dan de instructiefilmpjes.

Doel Risicomonitor
VeiligheidNL en FCB bieden je de Risicomonitor aan. Ons doel? Door alle informatie hier op één plek te bundelen willen wij het managen van veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden voor Kinderopvangorganisaties een stuk eenvoudiger maken.

Ondersteuning
Behoefte aan ondersteuning bij het werken met de Risicomonitor? Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Inloggen

Ik ben mijn gegevens vergeten

Aanmelden

Vraag een account aan bij de Risicomonitor om digitale RI’s uit te kunnen voeren.

Initiatief met draagvlak

De Risicomonitor is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen VeiligheidNL (voorheen Consument en Veiligheid), FCB, LCHV en de MOgroep Kinderopvang.

Verschillende organisaties

De MOgroep Kinderopvang nam de eerste initiatieven om veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden gezamenlijk digitaal te monitoren. VeiligheidNL en FCB bieden de door hen ontwikkelde Risicomonitor met behulp van verschillende subsidies aan.

Lees meer over dit initiatief

Voor wie is de Risicomonitor?

De Risicomonitor is er voor alle organisaties en werkvormen in de kinderopvang:

  • Kinderdagverblijven
  • Buitenschoolse opvang 
  • Peuterspeelzalen
  • Gastouderopvang 

Werkt u al met de Risicomonitor? Plaats deze banner dan op uw website en laat het anderen weten!

Lees meer over de werkvormen

Aangeboden door…

VeiligheidNL en FCB

         

Meer over deze organisaties